Elektrische wagens zijn de toekomst, daar moet je niet aan twijfelen. Veel mensen investeren daarom nu al in een elektrische of in een hybride wagen. Sommige mensen vinden het spannend om lange ritten te maken met hun elektrische of hybride wagen, omdat ze denken dat zo’n wagen opladen niet vanzelfsprekend is onderweg. Niets is minder waar! Hier lees je hoe je je elektrische en hybride wagen gemakkelijk kunt laden wanneer je onderweg bent.

Maak het je gemakkelijk

Een klein handigheidje dat altijd gemakkelijk is om op zak te hebben, is een tankkaart. Vroeger kon je met een tankkaart enkel benzine of diesel tanken, maar tegenwoordig kun je er ook je auto mee laden. Met een Hybrid Card heb je zelfs de keuze, want dit kaartje laat je toe om zowel te tanken als te laden. Geen probleem dus als je nog gebruik wil maken van beide opties. Verder biedt zo’n kaartje je niets dan voordelen. Je kunt ermee terecht in ontzettend veel tankstations (1700 in de Benelux) en laadpunten (meer dan 200.000 in Europa) en krijgt elke maand een overzichtelijke factuur. Bovendien kun je deze tankkaart koppelen aan de Maes app

Voordelen van de app

De Maes-app maakt het je allemaal nog gemakkelijker. Je kunt er zowel je tankkaart als je bank- of kredietkaart in registreren. Dat is handig voor zowel professionals als voor particulieren. De app laat je ook meteen zien waar er tank- en laadstations in je buurt zijn en welke prijzen er gehanteerd worden. Dat komt van pas, zeker wanneer je ergens vertoeft waar je niet zo bekend bent. De app kan je ook meteen naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt of tankstation navigeren; handig toch? Met behulp van je app hoef je ook geen gebruik meer te maken van de terminal van het tankstation. Je selecteert gewoon de gewenste pomp, waardoor deze meteen vrij gezet wordt en jij er gebruik van kunt maken. Op je maandelijkse overzicht kun je telkens bekijken waar, wanneer en voor welk bedrag je getankt hebt.

Voor zowel professionals als particulieren

Een tankkaart is er voor iedereen. Door het handige maandelijks overzicht maakt het je boekhouding sowieso gemakkelijker, maar dit is ook een groot voordeel wanneer je een tankkaart aan je werknemers toevertrouwt. Deze gunst wordt door al je personeelsleden waarschijnlijk blij onthaald, maar misschien ben je er niet zeker van dat je iedereen even sterk kunt vertrouwen. Omdat je het tankgedrag van je werknemers gemakkelijk kunt opvolgen, kun je er zeker van zijn dat er geen misbruik van de tankkaart gemaakt wordt. En moest er toch iemand slechte bedoelingen hebben, kun je dit meteen onderscheppen. Verder hou je een mooi overzicht over je tank uitgaven, wat voor iedereen van pas komt.