Hebben jouw werknemers recht op een bedrijfswagen? Dan is  het zeker en vast de moeite om elektrische bedrijfswagens te overwegen. Daar hangen namelijk heel wat voordelen aan vast. Ben je benieuwd welke? Lees dan snel verder! 

1. Goed voor het milieu

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel, is dat elektrische wagens geen CO2-uitstoot hebben en bijgevolg dus een pak beter zijn voor het milieu dan brandstofwagens. Zeker wanneer je de totale levensduur van een auto bekijkt, zal een elektrische wagen altijd duurzamer zijn dan een brandstofwagen. Een elektrische wagen zou een totale uitstootvermindering van wel 60% hebben. Wil je met je bedrijf inzetten op duurzaamheid en je groenste beentje voorzetten? Dan zijn elektrische bedrijfswagens zeker een stap in de goede richting.

2. Fiscale voordelen

De aanschaf van elektrische bedrijfswagens kan voor bedrijven een hele investering zijn, zeker wanneer er meerdere wagens nodig zijn. Gelukkig hangen er heel wat fiscale voordelen en subsidies vast aan elektrische (bedrijfs)wagens. Zo is er een milieu-investeringsaftrek en betaal je minder wegenbelasting. Die milieu-investeringsaftrek is bovendien ook geldig als je in een laadpaal investeert. Dat laatste kun je maar best doen ook, zo kunnen je werknemers hun elektrische wagen weer opladen op kantoor, tijdens de werkuren.

3. Technisch enorm verbeterd

Een aantal jaren geleden begonnen de eerste elektrische wagens op de markt te komen. Sindsdien is er echter al heel wat veranderd en zijn elektrische wagens er technisch sterk op vooruit gegaan. Waar veel mensen een aantal jaren geleden nog sceptisch waren over elektrische wagens, is de mind-set hierover aan het veranderen en zouden veel werknemers nu juist blij zijn met een elektrische wagen! Zeker wanneer werknemers thuis ook een Alfen laadpaal kunnen installeren, wordt de drempel om over te stappen op een elektrische wagen minder groot.

4. Minder onderhoudskosten

Wist je dat een traditionele brandstofwagen uit wel 800 kleine onderdelen bestaat? Een elektrische wagen daarentegen, bestaat slechts uit 3 hoofdonderdelen: de elektrische motor, de omvormer (die de wisselstroom van de laadpaal omzet naar gelijkstroom) en de ingebouwde lader voor de batterij. Minder onderdelen wil ook zeggen minder defecten en dus ook minder bezoekjes aan de garage. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je werknemers.

5. Comfortabele rijervaring

Hoewel het vijfde en laatste voordeel subjectief is en een kwestie van voorkeur, zegt het merendeel van de chauffeurs die overstapten op een elektrische wagen niet meer terug te willen naar een model met een verbrandingsmotor. Elektrische wagens rijden over het algemeen heel erg vlot, zijn comfortabel en hebben een snelle acceleratie. In tegenstelling tot benzinewagens trekken de meeste elektrische wagens in een paar seconden op naar hun maximale snelheid.